Vacature Bouwkundige asbestspecialist

Alliander - West-Nederland

Posted 782 days ago
 • Experience
  Not Applicable
 • Job function
  Engineering, Manufacturing
 • Employment type
  Full-time
 • Industry
  Civil Engineering, Mechanical or Industrial Engineering, Oil & Energy
 • Employer job ID
  7547
 • Job ID
  2996435

This is a preview of the Vacature Bouwkundige asbestspecialist job at Alliander. To view the full job listing, join LinkedIn - its free!Join LinkedIn - its free!

About this job

Job description

Alliander heeft tot doel om de komende jaren zijn locaties asbestveilig te maken. Hiertoe worden de komende jaren alle objecten geïnventariseerd en aansluitend gesaneerd. Om het saneren goed te begeleiden en uit te kunnen laten voeren zijn wij op zoek naar een Bouwkundige asbestspecialist met de nodige jaren praktijkervaring.

Wat houdt de functie in?
Als bouwkundig specialist op het gebied van asbest fungeer je als eerste aanspreekpunt voor alle asbestgerelateerde vragen uit de werkomgeving van Liandon regio west.
Je vertaalt de door de marktpartijen aangeleverde asbest-inventarisatierapporten naar beheers-en saneringsplannen. Voorbeelden van taken in deze functie:
- Het voorbereiden, opstellen van bestekken en het aanbestedingsgereed maken van asebestsaneringen;
- Directievoering en begeleiding van asbestsaneringen;
- Je bent lid van de Alliander werkgroep asbest.

Wat vragen we van je?
Voor deze functie ben je in het bezit van:
- Een MBO+ of HBO opleiding Bouwkunde of gelijkwaardig;
- Een DTA(-A) (Deskundig Toezichthouder Asbestsloop) gevolgd door een met goed gevolg afsluitend examen bij een hiertoe geaccrediteerd exameninstituut (met een geldigheid van 3 jaar);
- Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een gelijkwaardige functie.

Competentieprofiel:
Communiceren: Zich zowel mondeling als schriftelijk zodanig uitdrukken dat de essentie bij de doelgroep overkomt en de relatie goed blijft. Ideeën, meningen en informatie aan anderen duidelijk maken in heldere, beknopte en correcte taal.

Plannen en organiseren: Bepalen van prioriteiten en aangeven van de benodigde acties, tijd en middelen om gegeven doelstellingen te kunnen bereiken. Sturen van acties en werkzaamheden conform de planning en bewaken van de voortgang.

Resultaatgericht: (Gewenste en ambitieuze) doelen en resultaten helder voor ogen hebben en deze realiseren via meetbare acties. Vooruitdenken, overzicht houden, monitoren van de voortgang en kwaliteit en werkzaamheden systematisch (laten) uitvoeren.

Samenwerken: Actief bijdragen aan een gezamenlijk doel/resultaat, ook wanneer niet een direct eigen belang aanwezig is. Anderen betrekken en denken en handelen vanuit gemeenschappelijke belangen.

Overtuigen: Presenteren van standpunten, plannen, ideeën of producten op zodanige wijze dat deze door anderen worden geaccepteerd of gedragen.

Risicobewust: Herkennen en inschatten van de kans op knelpunten, hindernissen en gevaren. Bepalen van de invloed hiervan op personen en activiteiten in de organisatie en omgeving met als doel daarnaar te handelen.

Kostenbewust: Resultaten bereiken zonder energie en middelen te verspillen. Rekening houden met kosten/baten verhoudingen op korte en lange termijn. Kosten herkennen, budgetteren en uitgaven binnen budget houden.

Onafhankelijkheid: Zelfstandig en zelfbewust werken. Eigen standpunten innemen en verdedigen. Omgaan met eisen, veranderingen en hindernissen.

Wat bieden wij je ?
Salarisindicatie begint bij €2647,- en eindigt bij €3783,- bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring. Bij een modern bedrijf passen flexibele arbeidsvoorwaarden. Bij Alliander stel je zelf de voorwaarden samen die passen bij jouw wensen of levensfase. Koop met jouw Persoonlijk Budget Arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld extra verlofuren of laat ze juist uitbetalen. Daar bovenop bieden we je trainingen en persoonlijke ontwikkelprogramma's aan verzorgd door gerenommeerde opleidingsinstituten of door het Alliander College. Wij bieden in eerste instantie een jaarcontract welke bij gebleken geschiktheid en goede bedrijfsomstandigheden zal worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

Ook in 2012 blijft Alliander investeren in een intelligent netwerk (Smart Grid). Zo zijn wij bijvoorbeeld gestart met het slim maken van de middenspanningsruimten en onderstations met sensortechnologie. Er lopen diverse proefprojecten om ervaring op te doen met de aanleg, bedrijfsvoering, monitoring en het beheer van de nieuwe technologieën in de infrastructuur. Denk ook aan bijvoorbeeld decentrale opwek van energie, de slimme meter en rol van ICT en Telecom daarbij. Lijkt het jou leuk om hieraan bij te dragen?

Waar ga je werken?
Liandon maakt met 750 medewerkers deel uit van Alliander. Met ruim 6000 medewerkers zorgt Alliander iedere dag voor de levering van elektriciteit en gas aan 2,8 miljoen huishoudens en bedrijven. Alliander staat midden in de maatschappij. Daarom zijn we er zuinig op. We investeren in energiebesparing en nieuwe technieken voor een duurzame samenleving.
Liandon ontwerpt, beheert en onderhoudt complexe energienetten en grote (industriële) installaties. Liandon vormt de innovatiemotor en het kenniscentrum binnen de energiemarkt waarbij het innovatievermogen vooral voortkomt uit de permanente zoektocht naar de meest haalbare en werkbare oplossingen voor de klant. Het is een werkomgeving waarin medewerkers hun hoogwaardige kennis in de dagelijkse praktijk brengen, waarbij de kennis wordt gekoesterd en gestimuleerd zodat klanten altijd van de laatste technologische kennis kunnen profiteren.

Meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kay van Emstede van de afdeling recruitment op telefoonnummer 06-26062526 of stuur je curriculum vitae voorzien van motivatie naar kay.van.emstede@alliander.com

Screeningbeleid:

Sollicitanten die reageren op vacatures bij Alliander worden gescreend. Deze screening bestaat - afhankelijk van de functie - uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma's, een integriteitonderzoek en het opvragen van een verklaring van het gedrag.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

About this company

Alliander

Similar jobs

View all jobs like this

This is a preview of the Vacature Bouwkundige asbestspecialist job at Alliander. To view the full job listing, join LinkedIn - its free!Join LinkedIn - its free!

People also viewed