Marcel Vermeulen (0653140010)

Marcel Vermeulen (0653140010)

Marcel Vermeulen / sr. Consultant e-commerce

Location
Rotterdam Area, Netherlands
Industry
Internet

As a LinkedIn member, you'll join 300 million other professionals who are sharing connections, ideas, and opportunities.

 • See who you and Marcel Vermeulen (0653140010) know in common
 • Get introduced to Marcel Vermeulen (0653140010)
 • Contact Marcel Vermeulen (0653140010) directly

View Marcel's full profile

Marcel Vermeulen (0653140010)'s Overview

Current
Past
Connections

500+ connections

Websites

Marcel Vermeulen (0653140010)'s Summary

Marcel Vermeulen; een ervaren en pragmatisch professional op het gebied van e-commerce management en e-business development met een gedegen kennis van cross- en omni channel binnen H2H (Human-to-Human) retail organisaties. Gedreven, resultaat gericht en creatief met een visie dat zich vertaalt naar de dagelijkse praktijk. Procesmatig denkend, technisch onderlegd, professioneel, commercieel, toegewijd en integer. Een echte people manager met hands-on mentaliteit.

Met een brede ervaring op het gebied van e-commerce allround, welke in de afgelopen 15 jaar is opgedaan bij fashion retailers, mobiele telecom retailers en operators, b-2-b en b-2-c distributie, consumenten elektronica, uitgeverijen, medische sector, non-profit, woonbranche en e-commerce fullfilment.

Kernwoorden: Creatief - Procesdenken - Technische onderlegd - Veerkrachtig - Professioneel - Toegewijd - Motiverend - Integer - Coachend - People manager en Commercieel

Marcel Vermeulen (0653140010)'s Experience

sr. Consultant e-commerce

De Nieuwe Zaak

Privately Held; 51-200 employees; Internet industry

June 2014Present (4 months) Zwolle Area, Netherlands

Online verkopen is een vak apart. Een vak waar het hart van De Nieuwe Zaak sneller van gaat kloppen. Daarom werken we vol passie aan hoogwaardige en innovatieve e-commerce oplossingen voor zowel B2C als B2B georiënteerde retailers, groothandel organisaties en A-merk fabrikanten. Door onze jarenlange ervaring bij toonaangevende webwinkels kennen wij de succesfactoren om het maximale rendement uit e-commerce projecten te halen. Als full service e-commerce bureau helpen we u in de volle breedte bij het realiseren en het continu optimaliseren van het e-commerce kanaal binnen uw omnichannel strategie.

E-commerce ondernemer

This Site Up Websales

January 2007Present (7 years 9 months) Strijen

De verschillende webshops zijn onderdelen van een webshop platform met een smal, maar dedicated assortiment. De webshops zijn zo genoemde 'lightshops' die zich volledig focussen op een specifieke productgroep, maar allemaal met een meer dan 100% focus op de klantbehoefte en de klantrelatie. Momenteel zijn de volgende shops operationeel:

www.minispeakershop.nl
www.autohoudersshop.nl
www.digitaletelevisiesjop.nl

Self-Employed; Myself Only; Internet industry

January 2003Present (11 years 9 months) Strijen

This Site Up is gespecialiseerd op het gebied van e-commerce management, e-business consultancy en project management. Door de haar meer dan 15 jaar ervaring is This Site Up een veel gevraagd specialist voor het opzetten, professionaliseren en implementeren van e-commerce en cross-channel strategieën en afdelingen binnen multi-disciplinaire retail organisaties.

Manager E-commerce

Goossens wonen & slapen

Privately Held; 501-1000 employees; Retail industry

January 2014June 2014 (6 months) Erp (s'Hertogenbosch)

Goossens Wonen & Slapen is een gerenommeerd bedrijf dat al bijna 60 jaar bestaat met oog voor kwaliteit. Goossens kiest voor een onderscheidend karakter en speelt in op de vraag naar eigentijdse kwaliteitsmeubelen tegen een betaalbare prijs. Goossens wonen & slapen, met meer dan 2.500.000 tevreden klanten, is de grootste aanbieder van kwaliteitsmeubelen in de Benelux.
Als Manager E-commerce ben ik mede verantwoordelijk voor de uitwerking en implementatie van een omni-channel strategie als ook een significante groei in het online aandeel.

Manager E-commerce Etam Groep a.i

Etam Groep

Retail industry

January 2012January 2014 (2 years 1 month) Zoetermeer

Verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van de internetconcepten, operationele- en tactische ondersteuning, advisering aan het E-com team en de directie en het ondersteunen en begeleiden van andere aangrenzende afdelingen binnen de Etam Groep alsmede het managen van de toeleveranciers in de aanlsuiting bij de ambities op het gebied van omni-channel retailing.

Advisory Board

Experts in E-commerce

Self-Employed; Myself Only; Internet industry

January 2002December 2012 (11 years)

De steeds dominantere rol van E-commerce in het economische verkeer en de snelheid waarmee nieuwe ontwikkelingen zich aandienen zetten duidelijk haar ‘footprint’ in de traditionele marktbewerking. Deze 'footprint' kenmerkt zich door een precieze regie tussen twee grootheden: de techniek en de perceptie van de klant. Vanuit het proefondervindelijk vaststellen is de verwachting dat E-commerce zich steeds meer zal gaan ontwikkelen als een 'wetenschap'. Hierdoor is een regelmatige en constructieve vorm van kennis delen en verwerven een essentiële voorwaarden geworden.

Experts in E-commerce is een uniek initiatief van Mantor Marketing & Communicatie, This Site Up en Fouding partner de Reviva Groep, met als doelstelling om met een selecte groep beleidsbeslissers en ontwikkelaars op regelmatige basis bijeen te komen om over de toekomst van E-commerce te discussiëren, klankborden en overleggen.

Experts in E-commerce is slechts voor een selecte groep beleidsbeslissers toegankelijk die als actief lid de e-commerce branche vertegenwoordigden en hierdoor alle facetten van de besproken onderwerpen kunnen worden belicht. Leden hoeven nog geen expert te zijn in de e-commerce. Door alle bijeenkomsten bij te wonen wordt de benodigde expertise verkregen.

Online Change en Optimalisatie Manager (T-Mobile) a.i.

This Site Up bv

Self-Employed; Myself Only; Internet industry

October 2011November 2012 (1 year 2 months) Den Haag

Verantwoordelijk voor de oplevering van nieuwe ontwikkelingen en wijzigingen op en aan de bestaande e-shops. Tevens begeleiding van optimalisatie van bestaande processen. Opdracht uitgevoerd namens The Online Company

Manager E-commerce a.i

Belcompany

Privately Held; 1001-5000 employees; AEX: MACIN; Telecommunications industry

May 2011September 2011 (5 months) Veenendaal

Verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding van de huidige e-commerce afdeling in haar ontwikkeling naar een zelfstandig functionerend orgaan binnen de organisatie Belcompany

Marketing and Advertising industry

January 2002September 2011 (9 years 9 months)

Somit is de Society voor Marketing Professionals in de Telecom/ICT branche.
Zij komen, minimaal, vier keer per jaar bijeen om gezamenlijk, door middel van presentaties, discussies en cases, een platform en draagvlak te creëren voor een professionele en succesvole marktbewerking. Hierbij wordt tevens een gezamenlijk leertraject bewandeld. Het belang van dealermarketing in combinatie met ‘above-the-line’ campagnes van toeleveranciers en merken wordt benadrukt en, waar mogelijk, ter plekke vormgegeven.

De leden van de society zullen door hun lidmaatschap en het bezoeken van de bijeenkomsten tools aangereikt krijgen om hun marktbenadering te perfectioneren en tevens de integratie met sales te verbeteren. Een en ander volledig toegespitst en afgestemd op de ict branche.

De society biedt de mogelijkheid tot klankborden met collega-marketeers. Nieuwe tools hiertoe zullen worden belicht door experts in het (marketing) vakgebied.

De ‘society van marketing professionals in de ict’ moet uitgroeien tot een absolute autoriteit in het vakgebied en de leden zullen een aantoonbare voorsprong krijgen in de uitvoering van nieuwe en bestaande strategieën.

Wat en hoe communiceer je met wie? Deze vraag zal steeds centraal staan. Met de unieke insteek dat de hele keten aanwezig is en hierop een antwoord formuleert.

Formule Manager E-commerce a.i.

Free Record Shop

Privately Held; 1001-5000 employees; Retail industry

February 2011May 2011 (4 months) Capelle a/d IJssel

Als formule manager verantwoordelijk voor de gehele propositie van Free Records Shop online. Per product groep het selecteren van de juiste online aanbiedingen, het overleggen met de productmanager. Wekelijks leveren van input voor drie verschillende nieuwsbrieven en het briefen van de webdesigners voor wat betreft promotionele thema's en het design van de homepage. Tevens initiëren van nieuwe opportunities en het aansluiten hierin bij de winkel organisatie.

Business Development Manager

Reviva Groep

Privately Held; 51-200 employees; Telecommunications industry

October 2005December 2009 (4 years 3 months)

Als Business Development Manager verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe diensten binnen het bestaande portfolio en het ontwikkelen van nieuwe kansen in andere branches dan de mobiele telecom, die passen binnen de focus en de doelstellingen van de organisatie op het gebied van e-commerce.

Sales Manager

Copaco

Privately Held; 201-500 employees; Information Technology and Services industry

January 2005September 2005 (9 months)

Verantwoordelijk voor de aansturing van het sales team en het totale commerciële target, alsmede large account

Operations Manager

European Telecom

Privately Held; 51-200 employees; Telecommunications industry

20012004 (3 years) Capelle a/d IJssel

Als Operations Manager verantwoordelijk voor het voorraadbeheer, de protfolio samenstelling en de volledige inkoop van het portfolio inclusief de onderhandeling met fabrikanten over CO-AD bijdrage en promotionele activiteiten. Ondersteunend en initiërend op het gebied van marketing activiteiten waaronder het opzetten van het netwerkplatform "Masters in Mobile" en het dealerplatform "Corps Elite". Tevens sparring partner van de Sales Manager en Senior Management voor de sales afdeling.

Verantwoordelijk voor de online activiteit van European Telecom die daarmee de eerste mobile telecom distributeur was met een volledig online order-entry systeem. Het systeem is volledig in-house ontwikkeld en geprogrammeerd waarbij de projectleiding onder mijn verantwoording was.

Sales Manager

Vakblad Signaal

20002003 (3 years) Malden (Nijmegen)

Als Sales Manager volledig budget verantwoordelijk voor Nederlands eerste echte Telecom Vakblad. Het verkopen van advertentie concepten, bedenken en uitwerken van marketingacties in opdracht van adverteerders. Tevens organisator van het eerste "Groot Seminar Mobiel" waarin diverse Awards werden toegekend. (voortgang in het huidige Telecom Gala)

Naast verkoopactiviteiten ook verantwoordelijk voor de branding van het vakblad en de precense bij de diverse beurzen en bijeenkomsten in een nauwe samenwerking met de hoofdredacteur.

Productmanager Mobile

Office Centre / Staples

19992000 (1 year) Amsterdam

Als productmanager verantwoordelijk voor het portfolio en de schap indeling in de winkels van Office Centre, alsmede het bedenken, uitwerken en 'verkopen' van acties aan toeleveranciers. Tevens verantwoordelijk voor de juiste folder aanbiedingen en het selecteren van nieuwe producten ter uit bereiding van het portfolio.

Productmanager Mobiel

Foto Klein

Privately Held; 51-200 employees; Consumer Electronics industry

19981999 (1 year) Klaaswaal

In opdracht in een periode van 8 maanden de productgroep Mobiel opnieuw ingericht en in concept voorbereid voor de komende jaren.

Sales Manager

TFK Benelux

19881989 (1 year)

Het opzetten van een distributiekanaal voor mobiele telefonie en accessoires, alsmede de introductie van Telco GmbH als service provider voor NMT900 en GSM abonnementen

Service manager

HCS Telecom

19821988 (6 years)

Verantwoordelijk voor 2e lijns support / trouble shouter alsmede de begeleiding van keuring bij KEMA keuringsinstituut, het verzorgen van de interne product trainingen aan accountmanager en het geven van product introducties aan dealers

Sales support

Cleo Trading

19801982 (2 years)

1e lijns telefonische helpdesk en planning service monteurs voor Murata faxen

Marcel Vermeulen (0653140010)'s Volunteer Experience & Causes

 • Volunteer Experience

  • Webbeheerder

   Stichting Dierenambulance Hoeksche Waard
   • Animal Welfare
   January 2004 present (10 years 9 months)

   Naar aanleiding van een vraag van een van de bestuursleden heb ik een volledig nieuwe website ontwikkeld, welke inmiddels (anno 2013) zijn derde update heeft gehad. De laatste versie is volledig responsive opgezet en ook met iDeal koppeling voor eenmalige giften.

   De site, de hosting en het onderhoud wordt volledig door mij uitgevoerd

 • Volunteer Interests

  • Causes I care about:

   • Animal Welfare
   • Children
  • Organizations I support:

   • Dierenambulance, War-child

Marcel Vermeulen (0653140010)'s Projects

 • GlobalSports

  • November 2012 to Present

  Een klein bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige sportkleding voor de professionele- en de high end amateur sporter. Met merken zoals Arc'teryx, CWX, Ecco, La Sportiva, Skins en Assos. Een bedrijf met een duidelijke visie, gedreven en gemotiveerde eigenaren en een enorme groeipotentie

Marcel Vermeulen (0653140010)'s Languages

 • German

  (Professional working proficiency)
 • English

  (Professional working proficiency)

Marcel Vermeulen (0653140010)'s Skills & Expertise

 1. New Business Development
 2. Sales Management
 3. SEO
 4. Magento
 5. Wordpress
 6. Social Networking
 7. Coaching
 8. E-commerce
 9. Executive Coaching
 10. Mobile Devices
 11. Operations Management
 12. Marketing Management
 13. E-business
 14. Marketing
 15. E-commerce management
 16. Cross-Channel
 17. Omni-Channel retail
 18. Consultancy
 19. ECManager
 20. HTML + CSS
 21. Photoshop
 22. Illustrator
 23. Microsoft Office
 24. Business Development
 25. Sales
 26. Telecommunications
 27. Management
 28. Online Marketing
 29. Retail
 30. ICT
 31. Project Management
 32. Conversion Optimization
 33. WordPress
 34. HTML

View All (34) Skills View Fewer Skills

Contact Marcel for:

 • consulting offers
 • new ventures
 • job inquiries
 • expertise requests
 • business deals
 • reference requests
 • getting back in touch

View Marcel Vermeulen (0653140010)’s full profile to...

 • See who you and Marcel Vermeulen (0653140010) know in common
 • Get introduced to Marcel Vermeulen (0653140010)
 • Contact Marcel Vermeulen (0653140010) directly

View Marcel's full profile

Viewers of this profile also viewed...