Danny Jutten

Danny Jutten

Communicatie & Innovatie Strategist

Location
Maastricht Area, Netherlands
Industry
Public Relations and Communications

As a LinkedIn member, you'll join 300 million other professionals who are sharing connections, ideas, and opportunities.

 • See who you and Danny Jutten know in common
 • Get introduced to Danny Jutten
 • Contact Danny Jutten directly

View Danny's full profile

Danny Jutten's Overview

Current
Past
Education
Connections

500+ connections

Websites

Danny Jutten's Skills & Expertise

 1. Communication
 2. Innovation
 3. Strategy
 4. Coaching

Danny Jutten's Summary

Het verschil maken: dat is mijn dagelijkse drijfveer. Ik voel me snel betrokken bij een organisatie of project en ga enthousiast aan de slag met de kansen die er liggen. Deze worden optimaal benut wanneer wij onze krachten bundelen. Samen sterker! Mijn eigen bijdragen liggen dan vaak op strategisch vlak, waar ik mijn gezond verstand graag combineer met een doortastende analyse.

Zo ben ik als communicatieadviseur bij Rabobank Parkstad Limburg betrokken bij de organisaties, plannen en initiatieven die de regio én de bank duurzaam versterken. Ik coördineer projecten om Parkstad een boost te geven, bijvoorbeeld met onze LED-wall in Heerlen centrum. Ik vecht om krachten te bundelen en vooral kansen te creëren. Bijvoorbeeld kansen voor jong talent om hun carrière te starten in de financieel administratieve sector. Hier zet ik mij onder andere voor in bij de Smart Services Hub.

Mijn passie? Innovatie. Het zoeken naar moderne oplossing voor moderne problemen. We leven in een wereld van sterk veranderende behoeften. Veranderend consumentengedrag, professionele behoeften en connectieve mogelijkheden. Weerstand heeft dan geen zin, aanpassingsvermogen wel. Als adviseur, coach en strategist is het mijn missie om collega’s met innovaties in contact te brengen.

Want alleen een dwaas vecht tegen verandering; een wijs man buigt mee en breekt niet.

Danny Jutten's Experience

Communicatieadviseur

Rabobank Parkstad Limburg

Privately Held; 201-500 employees; Banking industry

October 2012Present (2 years 1 month) Parkstad Limburg

Als communicatieadviseur houd ik mij bezig met het ontwikkelen, schrijven en uitvoeren van corporate campagnes en de bankbrede communicatiestrategie. Management en directie ziet mij als spin in het web en welkome luis in de pels. Ik dien als eerste aanspreekpunt voor de pers, houd me bezig met virtualisering van klantbediening en streamline de interne communicatie. Mijn waarde hier ligt vooral in een sterke achtergrond in innovatie; zo coördineer ik bijvoorbeeld de inzet van nieuwe media om de ijzersterke coöperatie tussen de Rabobank Parkstad en al haar partners, klanten en de gemeentes van Parkstad Limburg verder te versterken. Tenslotte treed ik namens de bank op als ambassadeur naar externe innovatiepartijen zoals de Smart Services Hub.

Rabobank Parkstad Limburg is een lokale coöperatieve bank die al meer dan 100 jaar actief is in de gemeenten Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade en Landgraaf. Vanuit onze coöperatieve gedachte zijn wij ervan overtuigd dat je door samenwerking meer bereikt dan alleen.

Fractiemedewerker

VVD

Nonprofit; 201-500 employees; Political Organization industry

May 2014Present (6 months) Heerlen

Officieel fractiemedewerker voor de VVD fractie in de gemeenteraad van Heerlen. Deelname aan commissie Bestuur en Dienstverlening (BD) en de Werkgroep Financial Audit (WFA).

Bestuurslid Young Professionals

Smart Services Hub

January 2014Present (10 months) Heerlen

De Smart Services Hub streeft ernaar om jong talent aan de regio te binden. Onze deelnemers weten immers hoe belangrijk jonge talentvolle professionals zijn voor de ontwikkeling van de regio. We investeren graag in jonge professionals die kiezen voor een carrière in Zuid-Limburg! Met bijzondere initiatieven in de regio creëren we samen met onze deelnemers kansen voor jonge ambitieuze mensen.

Kandidaat Gemeenteraadslid

VVD

Nonprofit; 201-500 employees; Political Organization industry

November 2013March 2014 (5 months) Heerlen

Als kandidaat raadslid was ik nauw betrokken bij de VVD Heerlen campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Naast advies en ondersteuning bij de brede campagne, zette ik mij in voor kansen voor de ontwikkeling en aantrekking van studenten en young professionals in de regio Parkstad en Zuid-Limburg.

Blogger

42bis

April 2013November 2013 (8 months) Amsterdam Area, Netherlands

42bis.nl is niet zomaar een blog, maar dé etalage van het internet. Bij ons kun je over online leren, ermee lachen en eraan toevoegen - en dat allemaal in één adem! Volledig nerd approved en zonder - onterechte - pretenties.

42Bis wordt maandelijks door ca. 40.000 mensen bezocht en is een productie van Contentchefs. Contentchefs is een full service contentbureau en het bedrijf van Xaviera Ringeling (hoofdredacteur en oprichter 42bis.nl). 42Bis organiseert trainingen, bemiddelt voor sprekers en helpt journalisten aan online specialisten voor hun publicaties

Senior Tutor

Hogeschool Zuyd

Educational Institution; 1001-5000 employees; Higher Education industry

August 2012December 2012 (5 months) Maastricht Area, Netherlands

Vervangend docentschap aan Zuyd Hogeschool. Ik gaf hier lessen aan 2de, 3de en 4de jaars studenten van de Faculteit International Business Communication. Verzorgde lessen in Project Management; Management, Organization & Communication (Gedragspsychologie in organisaties); en Communication: Theory & Practice (Communicatietheorie). Daarnaast werd ik gevraagd voor lezingen in het kader van zowel Studieloopbaan begeleiding als Kennis in Bedrijf, het jaarlijkse kennisevenement van Zuyd.

Oprichter & Hoofd Communicatie

U-10 Communications

Sole Proprietorship; Myself Only; Marketing and Advertising industry

January 2012December 2012 (1 year) Maastricht Area, Netherlands

Oprichter van U-10 Communications, een consultancy gestart om bedrijven en instanties te helpen met het innoveren van de professionele communicatie. Verantwoordelijk voor activiteiten op alle niveau's, zowel organisatorisch & administratief als klant gesprekken en het creëren van kwalitatief hoge en waardevolle web inhoud voor de klanten van U-10.

Communication Officer

Murata Europe

Public Company; 10,001+ employees; Electrical/Electronic Manufacturing industry

February 2011January 2012 (1 year) Hoofddorp, the Netherlands

Als communicatie officier beheerde ik de sociale marketing & PR communicatie voor Murata Electronics op Europese schaal, en was verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van een online gemeenschap voor onze klanten. Onderdeel van mijn taak was het opzetten van een vernieuwende communicatiestrategie voor Murata Europe. Deze maakte gebruik van sociale netwerk profielen, zoals Facebook, Twitter en YouTube en het produceren van relevante inhoud. Door deelname aan online conversatie, toonde Murata haar waarde en expertise op het gebied van elektronica. Eerste 4 maanden was ik stagiair, daarna aangenomen in vaste dienst.

Murata Manufacturing is een toonaangevende Japanse multinational dat betrokken is bij het maken van keramische passieve elektronische componenten met een overweldigend marktaandeel wereldwijd in keramische filters, hoge frequentie onderdelen en sensoren.

Danny Jutten's Courses

 • Communicatieadviseur

  Rabobank Parkstad Limburg

  • Social Media Bootcamp, Business X Factor (Henkjan Smits, Erik Jan Koedijk, Arko van Brakel)
  • Reclame- en Marketingregels, SOLV Advocaten
  • Mediatraining (Omgaan met de Pers), Willem Nijeboer Producties

Danny Jutten's Education

Hogeschool Zuyd

Bachelor diploma, International Business Communication

20072011

Grade: Cum Laude

Faculteit International Business and Communication, afdeling Oriëntaalse Talen. Tijdens werkstage gespecialiseerd op het professioneel gebruik van nieuwe media. Subspecialisatie gericht op Japanse zakencultuur en taal.

Activities and Societies: Zakelijke Communicatie, Marketing, Public Relations, Public Speaking, Professioneel Schrijven

南山大学

Politics, Culture, Japanese Language

20092010

Grade: A or A+ on all courses

Nanzan University in Nagoya, Japan.

Activities and Societies: Intense Japanese level IJ400, Intermediate Translation (EN-JP/JP-EN), Japanese Writing, Politics, Culture (Audit), Calligraphy

Danny Jutten's Honors and Awards

 • Talentmanagement

  IBC
  • January 2013

  Geselecteerd voor het Talentmanagement programma van Rabobank Parkstad Limburg. Dit programma heeft als doel de persoonlijke groei en ontwikkeling van talentvolle medewerkers te versnellen door het challengen van hun kwaliteiten, zodat zij als ambassadeurs van de bank een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van onze strategie.

Danny Jutten's Volunteer Experience & Causes

 • Volunteer Experience

  • Maatschappelijk betrokken bij diverse initiatieven

   Rabobank Parkstad Limburg
   • Economic Empowerment
   October 2012 present (2 years 1 month)

   Regelmatig participeer ik samen met collega's aan diverse maatschappelijke initiatieven in de regio. Bijvoorbeeld bij Stichting Leergeld Parkstad, of in het kader van "NL Doet!" een bijdrage leveren aan de renovatie van een Scoutinggebouw in Heerlen.

  • Betrokken Lid

   VVD
   • Politics
   January 2013 present (1 year 10 months)

   Als betrokken lid van de VVD Heerlen werk ik o.a. mee aan het opstellen van het verkiezingsprogramma en het vormgeven van de campagne.

 • Volunteer Interests

  • Organizations I support:

   • International Red Cross
   • Stichting Leergeld Parkstad
   • KWF Kankerbestrijding

Danny Jutten's Languages

 • Dutch

  (Native or bilingual proficiency)
 • English

  (Full professional proficiency)
 • Japanese

  (Professional working proficiency)
 • German

  (Elementary proficiency)

Danny Jutten's Projects

 • SSH: Young Professionals Talent Pool

  • June 2013 to Present

  De Smart Services Hub is een samenwerking van 16 organisaties in Zuid Limburg. Om de regio interessant te houden voor jong talent, willen wij hen een platform bieden waarin zij kunnen meewerken aan projecten, detachering en traineeships. Samen met enkele andere Young Professionals werk ik om dit platform op te zetten.

 • Gebruik je Digitale Netwerk

  • June 2013 to Present
  Team Members: Danny Jutten, Janine Bremmers

  Verzorgde een aantal workshop-sessies aan onder meer accountmanagers om de toegevoegde waarde van LinkedIn te demonstreren voor zowel het netwerken als de commercie. Inhoud o.a. het schrijven van een pakkende samenvatting, een update over statusupdates en slim gebruik maken van groepen.

 • Rabo Economy Award

  • February 2013 to June 2013

  Deze ondernemersprijs kent een tweetal categorieën, de Rabo Economy Award voor bestaande ondernemers en voor de aanmoediging van talent wordt de Startersprijs uitgereikt. Beide toonaangevende awards gaan naar de ondernemers die in 2012 de meest succesvolle bijdrage aan de economische bedrijvigheid van Parkstad Limburg hebben geleverd. De uitreiking van de Rabo Economy Award vindt op 11 juni 2013 plaats in het Parkstad Limburg Theaters Heerlen.

 • Maatwerk!

  • February 2013 to Present

  Introduceren van Het Nieuwe Werken binnen de organisatie. Lokale werktitel "Maatwerk!", omdat het doel is met de mogelijkheden van Het Nieuwe Werken meer maatwerk te leveren richting klanten. Projectgroep met als missie de medewerkers te faciliteren in cultuurveranderingen in Bricks, Bytes en Behaviour.

 • Social Media & Maatschappelijk Belang

  • May 2012 to Present
  Team Members: Danny Jutten

  Voor de gemeente Heerlen trad U-10 Communications op als adviseur bij de ontwikkeling van een maatschappelijke interactie campagne d.m.v. van het gebruik van sociale media. Met behulp van een Facebook module kon de gemeente directe conversatie voeren met de doelgroep, inwoners tussen de 13-23 jaar, en polsen wat zij nu echt belangrijk vonden in Heerlen. Met behulp van deze interactieve vorm van communicatie kan de gemeente een doelgericht en gepaste nota schrijven voor het jeugdbeleid voor de komende jaren.

 • Murata Electronics - Innovator in Communication

  • March 2011 to October 2012

  De slogan van Murata Electronics is "Innovator in Electronics". Zij zijn een van wereld's grootste leveranciers van passieve elektronische componenten en zijn pionier op het gebied van technologische vooruitgang. Met de hulp van U-10 Communications maakt Murata nu ook grote sprongen op het gebied van B2B zakelijke communicatie door het gebruik van nieuwe internet platformen, om zodoende te communiceren en ervaringen te delen met de klant, de media en de zelfs eindconsument.

Contact Danny for:

 • career opportunities
 • new ventures
 • expertise requests
 • reference requests
 • getting back in touch

View Danny Jutten’s full profile to...

 • See who you and Danny Jutten know in common
 • Get introduced to Danny Jutten
 • Contact Danny Jutten directly

View Danny's full profile

Viewers of this profile also viewed...