Zuid-Hollands Symfonie Orkest

Zuid-Hollands Symfonie Orkest

13 members
  • Join

    When you join a group, other members will be able to see your profile and message you. The group logo will be visible on your profile unless you change that setting.

Group Profile

Private group. To request membership, click Join and your request will be reviewed by the group manager.

Sinds de oprichting van het Zuidhollands Symfonie Orkest (ZSO) in 2000 is Den Haag een muziekdimensie rijker! De stad telde al een aantal amateurorkesten met meest oudere volwassenen en daarnaast ­enkele jeugd-orkesten.

Het ZSO nu weet de tussenliggende doelgroep te bereiken.

De gemiddelde leeftijd van de orkestleden is zo"n 35 jaar, uniek voor een orkest met een vaste samenstelling.
Het orkest is vitaal van karakter en combineert plezier met ambitie. Daarom richt het zich behalve op amateurs ook semi-professionals en conservatoriumstudenten. Een formule die werkt en behalve voor gezelligheid ook garant staat voor goede kwaliteit. De grootte van het orkest is bewust zodanig dat ieders inbreng telt, wordt gehoord en gewaardeerd. Individuele verantwoordelijkheid gaat gelijk op met samenwerking binnen en buiten de eigen sectie.

Onze historie laat zien dat wij het avontuur niet uit de weg gaan. Onze programma"s laten dan ook een grote verscheidenheid aan composities zien. Naast het ijzeren repertoire van bijvoorbeeld Beethoven en Schubert, worden ook componisten als Ravel, Bartok en Wagner uigevoerd. Hierdoor wordt de flexibiliteit en muzikalitiet van het orkest optimaal ontwikkeld en blijft de weklijkse repetitie afwisselend en uitdagend.

Verder streeft het orkest ernaar om jonge talentvolle musici een kans te geven met het orkest te soleren, wat niet alleen voor de solist maar ook voor het orkest een inspirerende ervaring is.

Jaarlijks treedt het orkest in de rol van de Weense tradtitie door het Haags Debutantenbal in het Kurhaus te begeleiden.

De laatste woensdag van de maand is er een aangeklede borrel in de repetitieruimte.

About this Group

  • Created: September 18, 2009
  • Type: Nonprofit Group
  • Members: 13