Coaching & Training Nederland

Coaching & Training Nederland

21,555 members
 • Join

  When you join a group, other members will be able to see your profile and message you. The group logo will be visible on your profile unless you change that setting.

 • Information and settings

Have something to say? Join LinkedIn for free to participate in the conversation. When you join, you can comment and post your own discussions.

Wendy

Ik ben op zoek naar oefeningen/technieken tbv verwerken van een scheiding.

Vrijwillig coach jongere(n) at SOVEE

Ik ben op zoek naar oefeningen/technieken die ingezet kunnen worden bij het (emotioneel) verwerken van een scheiding. Zowel voor degene die is "achtergebleven" alswel voor de beslissende (ex) partner. Wie geeft mij wat tips ? of kan mij specifieke methodes aanbevelen ?

 • Comment (23)
 • August 31, 2012
 • Close viewer

Comments

 • Sandra N.

  Sandra

  Sandra N.

  3 Principle Life Coach

  grondslag is het rouwproces. Kijk is naar de hechtingscirkel en op basis daarvan je oefeningen doen. Ik stuur je wel iets, mischien helpt dat je verder.

 • Margje van der Lei M.

  Margje van der Lei

  Margje van der Lei M.

  Orde scheppen in innerlijke conflicten met de CanDoMethode™

  de CanDo Methode™ zou hier veel in kunnen betekenen.
  Deze methode werkt specifiek op emoties.

 • Annick O.

  Annick

  Annick O.

  Gelukscoach helpt 35+ emotionele ballast loslaten en weer bruisen en stralen van geluk. Burn-out preventie.

  The Journey of De Helende Reis van Brandon Bays is ook uitermate geschikt voor emotionele verwerking. Ik gebruik dit vaak bij cliënten die het moeilijk hebben bij een echtscheiding.

 • Willem T.

  Willem

  Willem T.

  Loopbaanadviseur, coach, trainer. Carrière Corazon

  Hallo Wendy,

  Je kunt verwerking bij een echtschijding zien als een rouwproces. Verwerking vindt dan iha plaats in vier stappen die in de juiste volgorde moeten plaatsvinden
  1) Echt afscheid nemen van degene/hetgeen je verliest, je erkent dat er iets voorbij/weg is. Als dit op het daadwerkelijke moment van afscheidnemen niet gedaan is kun je met de cliënt samen een passend afscheidsritueel bedenken en uitvoeren.
  2) Ruime aandacht voor alle bijbehorende emoties (waarover ben je bang, boos, bedroefd, body (wat voel je in je lijf) en ook blij)
  3) Ruime aandacht voor wat het verlies praktisch gezien betekent voor het leven van de rouwende.
  4) Het onderkennen van zingeving. Hier kun je weinig aan sturen, maar een rouwende kan wel onderkennen dat op enig moment een gevoel is ontstaan "dat het ergens goed voor is geweest", voor sommigen speelt geloof daarbij een rol.

  Als een cliënt een van de eerst drie stappen heeft overgeslagen kun je als coach de cliënt helpen opnieuw te beginnen bij de overgeslagen stap.

  Succes,
  Willem

 • Rudi O.

  Rudi

  Rudi O.

  Uitgever / Amateurfotograaf at Studio Rudolfo

  Op elke gebeurtenis in het leven wordt altijd een persoonlijke emotie gekoppeld. Dactyologie kijkt dus niet echt naar de gebeurtenis maar naar de emotie die daaraan gekoppeld wordt door de desbetreffende personen. De emotie is aangeleerd door het verleden van elk individu. Zodra die basis emotie uit de kinderjaren is gevonden kan er gewerkt worden naar een nieuwe visie op de ervaren gebeurtenis.
  Kortweg: We hebben diverse oefeningen en voorbeelden om e.e.a. aan te passen. In oktober starten we weer een nieuwe 7-daagse opleiding.

 • Moni- Q.

  Moni-

  Moni- Q.

  Company & Personal Identity & Skills - Coach - Trainer -

  Hallo Wendy, ik wordt heel blij van deze vraag omdat ik voor de liefdesbeurs op 12-12-12 ga presenteren over de emotionele gevolgen van het verbreken van je relatie/scheiding en jij hier je vraag aangeeft waar ik graag verder bij zou helpen:)

  Ik heb een handboek geschreven verpakt in de bijhorende Lifebox.
  Love Yourself ! Become a Brand new You -

  Het handboek geeft inzichten, oefeningen en speciefe methodieken om jezelf te coachen.
  De kosten voor het boek in de Lifebox zijn 25,- het is daarnaast mogelijk om 5 korte coachmomenten te implementeren met de inlogcode in de Lifebox op button - Ik geef mijn Life een Coach kado -
  Het is tevens mogelijk om te kiezen voor een exclusieve workshop -Brand new you day-

  www.huisvoorcoaching.nl / Warme groeten, Monique Life coach Emotional Intelligence

 • Ronald van A.

  Ronald van

  Ronald van A.

  Eigenaar | ondernemer | ZZPcoach | personal coach | neurocoach | NLP | neurofeedback | preventie & verzuimcoach

  Hallo Wendy,

  Indien jij emotionele pijn wilt opruimen, zodat de daaraan gekoppelde gevoelens niet constant naar boven komen en je gedachtes niet constant beheersen neem dan gerust contact met mij op.

  Ik werk met een intelligente techniek die neurofeedback heet. Deze methode ruimt emoties op onbewust niveau op en brengt gedachtes tot rust. Gevoelens worden weer relaxed. Dit zorgt dat je vanuit innerlijke rust weer tot jezelf komt.

  Daarnaast werken we met andere methodieken die effectief zijn om eerst alle nog opkomende emoties veroorzaakt door gedachtes op te ruimen, zodat innerlijke hulpbonnen de mogelijkheden krijgen zich beter te profileren.

  Wellicht meer zelfvertrouwen, beter zelfbeeld en waardering t.o.v. van jezelf en omgeving.

  Kijk eens bij www.rva-neurocoaching.nl gericht op kinderen, jeugd en volwassenen met add, adhd, autisme, burnout, depressie problemen enz. of onder kop http://www.rva-neurocoaching.nl/neurofeedback/clienten-vertellen

  MENSpro is meer gericht op MKB voor vitaliteit en productiviteit en sporters voor betere prestaties.

  Groeten,
  Ronald van Akkeren

Have something to say? Join LinkedIn for free to participate in the conversation. When you join, you can comment and post your own discussions.

Your group posting status

Your posts across groups are being moderated temporarily because one of your recent contributions was marked as spam or flagged for not being relevant. Learn more.

Feedback