De ErfgoedStem

De ErfgoedStem

1,544 members
  • Join

    When you join a group, other members will be able to see your profile and message you. The group logo will be visible on your profile unless you change that setting.

  • Information and settings

About the De ErfgoedStem Group

Op deze linkedIn group vind je een netwerk en actuele discussies monumenten, archeologie en cultuurlandschap.

De Erfgoedstem is een digitale nieuwsbrief en geeft... more »
Op deze linkedIn group vind je een netwerk en actuele discussies monumenten, archeologie en cultuurlandschap.

De Erfgoedstem is een digitale nieuwsbrief en geeft wekelijks aan de hand van het in de media verschenen nieuws een breed overzicht van wat er gaande is in de Erfgoedwereld.

De ErfgoedStem bevat samenvattingen en verwijzingen naar door derden gepubliceerde nieuwsartikelen. De nieuwsbrief wordt gratis verspreid onder alle geïnteresseerden, maar is primair gericht op professionals, experts en organisaties en individuen die erfgoedgerelateerde belangen hebben.

Doel van de ErfgoedStem is “het bevorderen van gezamenlijkheid in de erfgoedsector”. Een belangrijke subdoelstelling is ”het vergroten van publiek draagvlak voor het werk van de sector”

De focus van van de berichtgeving in de ErfgoedStem ligt op het ’onroerend erfgoed’. Daaronder worden verstaan: monumenten (jong en oud), historische landschappen, stadsensembles, waterwerken of bijvoorbeeld archeologische sites.

Ook museaal erfgoed en archieven kunnen in hun relevantie voor het onroerend erfgoed onderwerp zijn van het geselecteerde nieuws. Denk bijvoorbeeld aan het belang van archieven of schilderijen voor reconstructie van een historischlandschap of aan de rol van ‘oral history’ bij de publieksbeleving monumenten. « less

Have something to say?

Join LinkedIn for free to participate in the conversation. When you join, you can comment and post your own discussions.

About this Group

  • Created: December 6, 2008
  • Type: Professional Group
  • Members: 1,544
Feedback